מי אני
|
עפר שמאי – מתרגל ומלמד טאי-צ'י מאז 1990 בסגנון הרך ממדרשו של ניצן מיכאלי; תלמיד ומודרך של המורה הרוחנית ליאורה גיל; דוקטור להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים בחוג לפילוסופיה, באוניברסיטת תל-אביב, והילר.
מ-2004 מלמד מורות עבודת מודעות (שליחות לא פחות מפרנסה) ועמל בימים אלה על הקמת בית-ספר למודעות למבוגרים.
|
את דרכי התחלתי בתחום האינטלקטואלי דוקא: חוגי מחוננים של אריקה לנדאו, זכיתי באליפות הארץ בשחמט לקבוצות נוער 1980, השתתפתי בסדנת מדע לנוער מצטיין במכון ויצמן, תואר ראשון במתמטיקה ופיסיקה באוניברסיטה העברית, קורס קיץ לסטודנטים מצטינים במכון ויצמן, ועבודה כמתכנת.
בהדרגה הסטתי את תשומת-ליבי לידע הכרוך באדם ולהבנת העולם באופן שאינו מנותק מן האדם. עברתי ללימודי תואר שני במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל-אביב (תואר שני בהצטינות יתרה), ובמקביל התחלתי בתחילת שנות התשעים ללמוד טאי-צ'י אצל בוריס קרביץ (תלמידו של ניצן מיכאלי). זהו טאי-צ'י רך המדגיש את החיבור בין גוף לנפש ואת הבחינה של האינטראקציה עם המציאות, וכמו כל טאי-צ'י מלמד לוותר על התגוננות והשרדותיות כדרך חיים.
החקירה של תפיסת הידע שמצויה בלימוד הטאי-צ'י (ידע העובר בין מורה לשוליה; ידע הקשור עמוקות לרמת ההבנה שהשיג כל אחד מהם, והוא בלתי ניתן לתאור כהוראות פעולה) הביא אותי לתהות אודות העמדה הרווחת בתרבותינו לפיה כדי שידע יהיה מדעי עליו להיות מנוסח בכללים פומביים - רצוי כהוראות למכונה. הרהורים אלו הביאו לתרגום תפיסת הידע שבטאי-צ'י לתחומי המתמטיקה והלוגיקה ולתזת דוקטורט בפילוסופיה של המתמטיקה.
את הטאי-צ'י שלמדתי פיתחתי בהדגשים של עבודה על צ'אקרת-הלב, על ישומו בחיי היום-יום, ובשלובו בעבודת-מודעות (שאת בסיסיה ועקרונותיה רכשתי ממורתי זה שנים ליאורה גיל).
המיזוג של טאי-צ'י עם מודעות הוביל לפיתוח הטאי-צ'י מודעות המוצג כאן, כאשר העבודה ההתחלתית שלי על צ'אקרת-הלב רוכשת תנופה כתוצאה ממיזוגה עם העבודה האנרגטית של (רב-אמן) ג'ון קלס, עבודה אותה הכרתי ב-2006 מתלמידו סטיבן מור.
שלושת ההשפעות הללו – טאי-צ'י ארצי של ניצן מיכאלי; עבודת מודעות ותאוריה טיפולית בהשראת ליאורה גיל; ו-tai-chi heartwork של קלס ומור, הם אם כן הבסיסים שמהם התפתחה עבודת הטאי-צ'י מודעות.
אני מלמד טאי-צ'י מודעות במסגרות שונות החל מאמצע שנות התשעים, ביניהן בשנים 2004-2006 בביה"ס "ברושים" לרפואה אלטרנטיבית של אוניברסיטת תל-אביב.
בנוסף לטאי-צ'י מודעות אני מלמד מורות עבודת מודעות מאז 2004 ומבקש בימים אלו להרחיב לקורסי מודעות עצמיים ומלאים יותר, וזאת לקראת הקמתו בעתיד של בית-ספר למבוגרים ללימודי מודעות.
|